Το Κουκάκι “συλλέγει” άνθρωπους όμορφους στη ψυχή. Νέοι που μπλέκονται με τους παλαιότερους και μπολιάζουν τη περιοχή με καινούργιες ιδέες, δημιουργώντας έτσι τη γέφυρα προς το μέλλον και αποτελώντας το κράμα αυτής της ιδιαίτερης περιοχής. Επί το πλείστον μικρές επιχειρίσεις, φτιαγμένες όμως από ανήσυχους και φιλότεχνους ανθρώπους που αγαπάνε τη καλή πρώτη ύλη και προσθέτουν αυτό που ονομάζουμε ‘Αγάπη’ στη δουλειά τους.

Γύρω από το Κουκάκι

Η περιοχή αγκαλιάζει το Λόφο του Φιλοπάππου, λόφος που σε ενώνει με τη Πλάκα, το Μουσείο της Ακρόπολης και το Θησείο. Έτσι, νιώθεις ότι βρίσκεσαι κοντά στο αστικό κέντρο της Αθήνας αλλά ταυτόχρονα και έξω από αυτό, επιλέγοντας εσύ τους ρυθμούς της πόλης της Αθήνας.

Με δύο σταθμούς του Μετρό να σου δίνουν την επιλογή να βρεθείς μακρύτερα. Ο στάθμος του Φιξ και αυτός της Ακρόπολης καθώς και πολλά λεωφορεία. Κάθε Παρασκευή θα συναντήσεις και την υπαίθρια αγόρα όπου θα βρείς συγκεντρωμένα τα καλύτερα φρούτα και λαχανικά, μόλις πενήντα μέτρα από το κτήριο.

Αν η παιδική αφέλεια με την περιέργια που την ακολουθεί κατά πόδας ήταν περιοχή, αυτή θα ήταν το Κουκάκι και η Neratzia θα ήταν η βάση σου για την έναρξη της περιήγησης.

Προορισμοί

  • Ακρόπολη Αθηνών 1 χλμ.

    Ακρόπολη Αθηνών 1 χλμ.

    Εμφάνιση στο χάρτη

    Ένα από τα μεγαλοπρεπέστερα οικοδομήματα της αρχαιότητας Ο ιερός βράχος κατ’ αρχήν κατοικήθηκε τη Λίθινη εποχή από τους Πελασγούς, κατόπιν, στους Μυκηναϊκούς χρόνους έγινε μια μικρή πόλη – κράτος, οχυρωμένη από περιμετρικό ισχυρό τείχος γη την προστασία του.

    Δείτε περισσότερα

    Από το 1200 π.χ. άρχισαν να κτίζονται στην κορυφή τα ιερότερα κτίρια. Τα πρώτα προπύλαια έγιναν την εποχή του Πεισίστρατου, αλλά καταστράφηκαν από την εισβολή των Περσών όπως και όλα τα άλλα ιερά το 480 πχ

    Με την επιστασία του Φειδία, επί Περικλή επανακτίζονται τα πασίγνωστα οικοδομήματα, θαυμαστό γη την αρχιτεκτονικής τους.

    Ο Παρθενώνας το πιο σημαντικό από τα κτήρια της Ακρόπολης με σχεδιαστές και εκτελεστές τον Ικτίνο και τον Καλλικράτη (πιθανόν σε σχέδια του Φειδία). Τα προπύλαια και το Ερεχθείο με τις καρυάτιδες, που σχεδιάστηκαν και κτίσθηκαν από τον Μνησικλή.

    Ο ναός της Απτέρου Νίκης που κτίστηκε από τον Καλλικράτη. Την ίδια εποχή χτίζεται το θέατρο του Διονύσου, το Ωδείο του Περικλή και το ιερό του Ασκληπιού. Πολύ αργότερα κτίζεται το θέατρο του Ηρώδου του Αττικού.

  • Μουσείο Ακρόπολης

    Μουσείο Ακρόπολης

    Εμφάνιση στο χάρτη

    Το Mουσείο Ακρόπολης είναι αρχαιολογικό μουσείο επικεντρωμένο στα ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης των Αθηνών. Το μουσείο κτίστηκε για να στεγάσει κάθε αντικείμενο που έχει βρεθεί πάνω στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και στους πρόποδές του.

    Δείτε περισσότερα

    Το Mουσείο Ακρόπολης είναι αρχαιολογικό μουσείο επικεντρωμένο στα ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης των Αθηνών. Το μουσείο κτίστηκε για να στεγάσει κάθε αντικείμενο που έχει βρεθεί πάνω στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και στους πρόποδές του καλύπτοντας μία ευρεία χρονική περίοδο από την Μυκηναϊκή περίοδο έως την Ρωμαϊκή και Παλαιοχριστιανική Αθήνα ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται πάνω στον αρχαιολογικό χώρο Μακρυγιάννη, κατάλοιπο των Ρωμαϊκών και πρώιμων βυζαντινών Αθηνών.

    Το νέο κτίριο του μουσείου θεμελιώθηκε το 2003 και άνοιξε για το κοινό στις 21 Ιουλίου 2009. Στις 20 Ιουλίου του 2009, πραγματοποιήθηκαν, μεγαλοπρεπώς, τα εγκαίνια του Μουσείου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, παρουσία του Προέδρου της ΕΕ και πλήθους ξένων ηγετών. Ο τότε υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς, σε μια συμβολική κίνηση, που μεταδόθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο, τοποθέτησε κομμάτι μαρμάρου που επεστράφη από το Μουσείο του Βατικανού, σε μετόπη του Παρθενώνα. Η κίνηση αυτή συμβόλισε το ελληνικό αίτημα για επανένωση των μαρμάρων στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης.